Mustan aukon takana on antimateriasta muodostunut rinnakkaisuniversumi ja sen vetovoima-alueella samankaltainen galaksi kuin omamme. Aukolla ei ole omaa massaa, vaan sen massa muodostuu, galaksimme näkökulmasta singulariteetin takana olevan antimateriamassan vetovoimasta (yleensä yhden suhde kymmeneen miljardiin).

 Kun aukkoon saapuu ainetta molemmista galakseista, sen massa vähenee, koska aukon olosuhteiden ääretön paine ja tilattomuus ”annihiloivat” siihen saapuvan aineen totaaliseen nollatilaan (jos annihilaatioprosessi tapahtuu aukon äärimmäisten olosuhteiden ulkopuolella, syntyy gammasäteilyä, fotoneita, ym, mutta aukossa tulos on pyöreä nolla, eli universumia alkutila). Jos ainetta saapuu singulariteetin liepeille vain toisesta suunnasta, massa kasvaa tilapäisesti ja vetovoimavaikutus suurenee vastakkaisella puolella, eli aukko on ”aktiivinen”. Ylimääräinen osa, joka ei kohtaa riittävän nopeasti ”toiselta puolelta” saapuvaa antimateriapariaan, säteilee saadun massansa ulos Hawkinginin säteilynä. Galaksien kiertoliikespin estää välittömän ja nopean ”annihiloitumisen” aukossa. Ts: Kiertoliike ylläpitää kosmosta. Antimateriagalaksi on peilikuva joka kiertää toiseen suuntaan. Sen massa on niin suuri, että avaruus on kaareutunut täydellisesti, muodostaen väliin yhdyskäytäväksi vain mustan aukon madonreiän.

Aukon olosuhteet ovat maailmankaikkeuden todellinen ja alkuperäinen olomuoto: aikaa, tilaa, tilattomuutta, materiaa, tai ”luonnonlakeja” ei ole. Siinä piilee kuitenkin kosminen arkkitehti, jonka kädessä on olemattomuuden halkaisijan miekka. Samalla se jakaa syntyneen materian joka hituseen maailmankaikkeuden perusominaisuuden, joka on tajunta…